On està ?

La història

El camp

Excursions

Fotos

Ares nevat

Gent d´Ares

Festes

El barranc

Enllaços

EXCURSIÓ 1 EL DESPOBLAT MORISC I EL BARRANC

pàgina inicial

        

                L'excursió que et proposem és molt senzilla i curta. Si deixes el cotxe a prop de les primeres cases d'Ares, no t'aconselle seguir més endins, per l'estretor, segueixes caminant cap a l'nterior del poble i agafes el primer carrer a l'esquerra, un carrer molt empinat, que et porta fins la piscina i el llavador, allí és possible que trobes alguns cotxes però no és aconsellable aparcar per a algú de fora, des d'aquest punt s'inicia una pista forestal que s'endinsa en la vall del riu fins el seu naixement, no hi haurà més de tres quilòmetres o així, no hi ha bifurcacions rellevants i no té pèrdua. Darrerament i degut als incendis forestals, sobretot en estiu és un lloc sec, encara que la pista segueix el riu, aconselle visitar el riu en un lloc on hi ha un senyal de perill en mal estat degut a trets d'escopeta i un poste de la llum en desús. Si et desvies un poc a l'esquerra i baixes al riu podràs vore un antic pont de pedra i amb sort, segons l’època de l’any, el riu amb bastant aigua i cascadetes, malgrat l'exessiva explotació que ha patit darrerament. El més complicat de l’excursió és trobar el naixement, ja que s’han construït algunes casetes i la font original es troba dins d'una d’elles, normalment els amos no estan i tampoc solen posar entrebancs que travesses la seua propietat per tal d'anar a buscar el naixement. La veritat és que no us puc ajudar amb això doncs no recorde referències exactes, ja fa temps que no hi puge.

               Al tornar pel camí cap al poble i uns 200 metres abans de tornar al llavador, podeu agafar a la dreta un camí de formigó que porta a la carretera, la creua i segueix fins el que diuen el despoblat morisc. Cap problema, bones vistes des de l'antiga era i poc més, si continueu podeu acostar-vos a les faldes de la Serrella i entre bancals d’ametllers i oliveres. Tornar pel mateix camí i tornar al cotxe és ben senzill, intentar seguir cap al poble per un altre camí, encara que a vista ens semble fàcil, no ho és.

               Recordeu que al poble no hi ha bar, ni restaurant, ni cap servei, l'aigua l'heu de dur vosaltres o agafar-la de la font del llavador, si no l'han tancada els regants. Pels voltants hi ha bars i restaurants a Benasau, Alcoleja i Confrides. Normalment el diumenge cal reservar.

               Espereu que disfruteu, del nostre "abandonat" paradís i ens ho expliqueu per tal de posar la vostra opinió en la web.

               Hem tingut mala sort amb els polítics i el poble està una miqueta desastrat. Però se l'estimem.

     Ignasi

 

COMENTARI:

               Seguint les indicacions de la web, vaig fer la ruta descrita i vaig arribar sense problemes fins la Font de Camarell, d'on ja no vaig poder seguir pujant més. La casa que està al costat es diu 'Los Álamos' perquè té 4 ó 5 oms a l'entrada molt alts.
 
               Em va agradar moltíssim el raconet del pont: hi havia uns tolls xulíssims per a banyar-se!
 
               També, a la tornada, vaig passar pel despoblat de Frainos i la veritat que em va semblar algo preciós: l'era, les vistes... 


fOTOS I COMENTARIS DE DANI IBORRA I PELLÍN

 

Creative Commons License
Aquesta obra està subjecta a una Llicència de Creative Commons.

Fotos